Sigma Personeelsdiensten

Brasserie De Deu-Braek: “Sigma regelt alles volledig digitaal voor mij”

Voor André van Ast en zijn partner Janny is het duidelijk. ‘In de horeca is personeel het allerbelangrijkste. Daarom vind ik het belangrijk dat iedereen goed en op tijd wordt betaald. Sigma regelt dit voor mij, volledig digitaal. Ideaal, ik wil een goede werkgever zijn, maar houd me liever bezig met bier tappen en feesten organiseren. Ieder zijn vak.’

André en Janny zijn ambitieuze horecaondernemers. Ruim tien jaar geleden startten zij Café an de Sloove. Vijf jaar later kochten ze het naastgelegen pand. Dit werd omgedoopt tot Scheepsruum en biedt alle ruimte voor feesten en partijen. In 2016 kochten zij brasserie De Deu-Braek. ‘Voor ons een ideale combinatie. Lekker eten doe je in de brasserie en voor een biertje, biljart en darts ga je naar het café. Wil je echt een feestje bouwen, dan organiseren we dat ook.’

Flexibiliteit waarderen

Samen met Sigma heeft André gekeken naar de inzetbaarheid van zijn medewerkers. ‘Een aantal medewerkers hebben een vaste werkplek, maar een groot deel is op verschillende plekken inzetbaar. We stimuleren dat en waarderen dit ook in de vorm van een extra beloning. Dat is aantrekkelijk voor iedereen. ‘Naast de verloning van de circa twintig medewerkers, klopt André regelmatig bij Sigma aan voor advies. ‘Laatst is er bijvoorbeeld een subsidieaanvraag gedaan vanuit Sigma, vanwege de bbl-opleiding van een leerling-kok. Het is fijn dat we op die mogelijkheden worden gewezen.’

Brasserie De Deu-Braek aan het woord