Sigma Personeelsdiensten

Marjorie Plompen

Bij Sigma hoor je bij het team. We hebben 5 vestigingen in Zuidwest-Nederland en zitten daarmee dicht bij onze klanten. Dat vinden wij belangrijk. Op onze kantoren kennen we elkaar persoonlijk. We zijn samen trots op de zaak. Graag stellen we je onze collega Marjorie Klompen aan je voor.

Naam: Marjorie Klompen
Functie: Junior salarisverwerker

Wat doe je als Junior Salarisverwerker bij Sigma Personeelsdiensten?
Veel! Het is namelijk een erg breed vak. De belangrijkste taak is het verwerken van salarissen in de HR- en payroll software van Nmbrs. Daarnaast stel ik onder andere arbeidsovereenkomsten op en maak ik pro forma berekeningen, waarmee werkgevers inzicht krijgen in zowel het bruto- als nettosalaris.

Wat bedoel je met verwerken van salarissen?
Onze dienstverlening verschilt per klant. Er zijn bedrijven, waar de verloning iedere maand min of meer hetzelfde is. In dat geval moet ik vooral alert zijn op verjaardagen of cao-wijzigingen. Daarentegen is bij sommige bedrijven sprake van veel mutaties, bijvoorbeeld als ze werken met oproepkrachten. In dat geval voer ik alle gewerkte uren in, maar bijvoorbeeld ook de ziekte- of verlofuren. Zelfs een eventuele verkeersboete of zakelijke lunch telt mee en verwerk ik maandelijks op de juiste manier.

Je bent nog jong. Hoe kom je bij Sigma Personeelsdiensten terecht?
Na mijn havo startte ik een hbo-opleiding, maar dat beviel niet. Terug thuis zag ik dat mijn vader een cursus Basiskennis Loonadministratie deed. Ik ben dat ook gaan doen. Toen ik de vacature Junior salarisverwerker van Sigma Personeelsdiensten las, sprak me dat aan. Met name ook omdat ik de kans kreeg de cursussen Praktijkopleiding Loonadministratie (PDL) en de Vakopleiding Payroll Services (VPS) aan de Sigma Academy te gaan volgen.

Hoe bevalt de Sigma Academy?
Erg goed! Het is fijn om samen met collega’s van andere vestigingen de cursussen te volgen. Je helpt elkaar, stimuleert elkaar en trekt elkaar er samen doorheen. Dat is een stuk prettiger dan dat je alleen een opleiding volgt.

Veel aan het leren dus?
Inderdaad, PDL heb ik inmiddels op zak, met VPS ben ik over de helft. Daarnaast volg ik een hbo-opleiding Human Resource management. Ik wilde altijd nog een hbo-opleiding doen en nu heb ik de gelegenheid. Ik werk drie dagen in de week en woon nog thuis; dit is het moment om het te doen.

Krijg je voldoende steun?
Absoluut. Als ik iets niet begrijp, kan ik bij mijn leidinggevende terecht. Waar nodig wordt tijd vrijgemaakt om de stof samen door te nemen.

Over leidinggevende gesproken, hoe zijn je collega’s?
De onderlinge sfeer is heel prettig. Ik ben de jongste, maar dat merk ik niet. De sfeer is gezellig en we zijn betrokken bij elkaar. Niet alleen qua werk, maar iedereen is ook geïnteresseerd in je leven náást je werk.

Hoe zie je de toekomst?
Vooralsnog wil ik me vooral zo veel als mogelijk verder ontwikkelen en doorgroeien in mijn vak. Daarvoor krijg ik bij Sigma Personeelsdiensten alle ruimte.

Ontdek alles over jouw nieuwe baan
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Ontdek alles over jouw nieuwe baan