Sigma Personeelsdiensten

Marjorie Plompen

De Brabantse Marjorie Plompen (24) heeft een traineeship gevolgd bij Sigma Personeelsdiensten. Inmiddels is ze doorgegroeid tot Payroll & HR Specialist. Hoe ze het traineeship heeft ervaren? “De tijd is omgevlogen! Ik kijk er met een heel goed gevoel op terug. We zijn als groep nog steeds ontzettend hecht en kunnen altijd bij elkaar terecht voor hulp en advies. Dat voelt heel waardevol.”

Naam: Marjorie Plompen
Functie: Payroll & HR Specialist

Vertel! Wie ben je en hoe ben je bij Sigma terechtgekomen?

“Ik ben Marjorie, woon in Steenbergen en ben in 2020 bij Sigma Personeelsdiensten gestart als salarisadministrateur. Ik was op dat moment bezig met een opleiding HRM en had diverse opleidingen gevolgd die aansloten op de vacature. Ik kon toen al snel doorstromen naar de Sigma Academy. Die kans heb ik aangegrepen.”

Kun je daar meer over vertellen?

“Uiteraard. Nadat ik gestart was bij Sigma, werd een aantal maanden later de Sigma Academy opgericht. Omdat iedereen bij Sigma de opleidingen Praktijkdiploma Loonadministratie aan (PDL) en de Vakopleiding Payroll Services (VPS) voltooit, ging dat traject ook voor mij van start. Ik was al bezig met de PDL-opleiding, maar kon even later instromen bij de Academy. Het leek me vooral interessant om meer verdieping te kunnen opzoeken.”

Wat vond je het leukst aan het traineeship?

“Het groepsgevoel! Je volgt de opleiding met een groep collega’s van andere vestigingen en dat maakt dat je nooit het gevoel hebt dat je er alleen voor staat. Eens in de twee weken hadden we op vrijdag les. Hierdoor heb ik echt een goede band opgebouwd met de collega’s uit mijn groep. Bovendien weet je elkaar ook een stuk beter te vinden in je ‘reguliere’ werk en bel je sneller voor hulp of advies.”

Hoe vond je het om te studeren naast je werk?

“Heel prettig! Want wat je in de boeken leert, pas je in je werk meteen toe. Zo bleef het beter hangen en had ik het gevoel dat ik de stof veel sneller tot me nam.”

Waren er ook moeilijke momenten?

“Ja, die waren er uiteraard ook. Maar ook daarin vond ik het fijn dat je het samen doet, zodat je elkaar kunt motiveren. Daarnaast lag het studietempo vrij hoog, waardoor ik wel goed moest plannen. Dat is ook wel iets waar je rekening mee moet houden als je met het traineeship start. Maar met de juiste motivatie lukt dat zeker!”

Je bent inmiddels klaar met het traineeship. Wat doe je nu precies bij Sigma?

“Ik ben nu Payroll & HR Specialist en heb een breed takenpakket. We hebben diverse bedrijven in ons klantenbestand – van autobedrijven en tandartsen tot winkels en landbouwbedrijven – waar we de salaris- en HR-administratie voor verzorgen. Denk dan aan het maken van salarisberekeningen, loonaangiftes, het opstellen van arbeidsovereenkomsten en het signaleren adviesmogelijkheden.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“De afwisseling, want al die verschillende bedrijven zitten in verschillende branches en hebben te maken met andere CAO’s en wet- en regelgeving. Dat maakt het werk soms complex, maar óók heel leuk en uitdagend. Daarnaast volg ik nog een HRM-opleiding bij Avans en verwacht ik volgend jaar mijn bachelor te halen en dieper in het HR-gedeelte te duiken.”

Wat vind je van Sigma als werkgever?

“Ik vind het een heel fijn, informeel bedrijf met fijne collega’s die altijd voor je klaarstaan om je te helpen. Bij Sigma heb ik mooie ontwikkelingskansen gekregen en daar ben ik ze dankbaar voor. Dit zorgt ervoor dat ik met vertrouwen in de rol van Payroll & HR Specialist kan groeien.”