Sigma Personeelsdiensten

Bas van Tetering

Bij Sigma hoor je bij het team. We hebben 5 vestigingen in Zuidwest-Nederland en zitten daarmee dicht bij onze klanten. Dat vinden wij belangrijk. Op onze kantoren kennen we elkaar persoonlijk. We zijn samen trots op de zaak. Graag stellen we je onze collega Bas van Tetering aan je voor.

Naam: Bas van Tetering
Functie: Adviseur Pensioen & Inkomen

Jij zat toch in de verzekeringen?
Klopt! Ik heb lang bij een verzekeringskantoor gewerkt, had freelance opdrachten en participeerde in een bedrijf. Dus naast verstand van verzekeren, weet ik ook wat ondernemerschap inhoudt. Ik ben gespecialiseerd in de personeelskant van verzekeringen, zoals ziekteverzuimverzekeringen en WIA-aanvullingsverzekeringen, maar ook in pensioenregelingen.

Klinkt ingewikkeld al die verzekeringen, is dat het ook?
Ik vind het een enorm leuk vakgebied. Het is heel breed en gunt mij als adviseur een kijkje in de keuken bij de meest uiteenlopende ondernemers. Daarbij vind ik het een uitdaging om zaken die erg ingewikkeld lijken zo helder en goed mogelijk uit te leggen. Daarin schuilt mijn kracht.

Hoe kom je dan bij Sigma Personeelsdiensten terecht?
Als adviseur bij een verzekeringskantoor vroeg ik me af waarom accountantskantoren onze markt niet kwamen veroveren. Als accountant ben je toch de vertrouwenspersoon van een ondernemer en personeelsadviseurs hebben een goed beeld van alle salarissen en de bijbehorende risico’s. Het leek mij niet meer dan logisch om in het verlengde daarvan ook deze diensten aan te bieden. Ik heb een businessplan ingediend en van daaruit zijn we verder gaan praten.

Dat heb je goed gedaan dan!
Iedereen ziet de meerwaarde van deze dienstverlening voor de klanten van Schipper en Sigma. Logisch ook wel, want we bieden hiermee het gemak om alles op één plek te regelen. Dat past ook bij ons streven om ondernemers zoveel als mogelijk te ontzorgen. Klopt een ondernemer nu bij ons aan voor de verloning van zijn medewerkers, dan vragen we direct of hij al nagedacht heeft over verzekeringen en pensioen. Is dat niet het geval, dan helpen wij die ondernemer graag op weg. Prettig daarbij is dat wij altijd zicht houden op de inkomens en het aantal medewerkers, zodat we de juiste producten kunnen aanbieden en afgestemd houden op de risico’s die de desbetreffende ondernemer loopt. Want, pensioen en inkomen is altijd maatwerk.

Waarvoor kunnen ondernemers bij Sigma Pensioen & Inkomen terecht?
Veel werkgevers hechten veel waarde aan goed werkgeverschap. Dat betekent ook dat je oog hebt voor een correct pensioen, voor je medewerkers én voor jezelf. Wij regelen dat graag. Dat doen we ook voor verzekeringen rondom ziekte en arbeidsongeschiktheid. We streven naar de beste dienstverlening, de beste tarieven en de beste voorwaarden.

Gaat er juist op pensioengebied niet heel veel veranderen?
Dat klopt. De nieuwe pensioenwet treedt op 1 januari 2023 in werking. Dat wordt behoorlijk ingewikkeld voor ondernemers. Ik merk dat veel mensen niet echt blij worden van het onderwerp. Terwijl het wel alle aandacht verdient. Ik beschouw mezelf soms als een vertaler. Ook in dit geval. Ik probeer deze ingewikkelde materie zo inzichtelijk mogelijk te maken, zodat werkgevers de juiste keuzes kunnen maken als deze nieuwe pensioenwetgeving ingaat.

Hoe houd je jezelf daarbij steeds scherp?
Uitdagingen aangaan, gas geven; ik doe het graag. Ook sportief gezien. Ik boks regelmatig en stap ‘s ochtends voor ik ga werken vaak eerst een uur op mijn racefiets. In het weekend ga ik met mijn fietsploeg op stap. Meestal rijden we dan Zeeland in en passeer ik een groot aantal van onze kantoren. Van een beetje tegenwind ben ik niet bang, op de fiets niet, maar ook niet in mijn werk.

Ontdek alles over jouw nieuwe baan.
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Werken bij Sigma Personeelsdiensten?
Ontdek alles over jouw nieuwe baan